Preprosto in enostavno
marec 23, 2016
Skrivnostni angeli
marec 23, 2016

Dnevnik hvaležnosti

Kar nas najbolj oddaljuje od našega bistva je to, da vse prepogosto ostajamo ujetniki svoje preteklosti, kjer nas omejujejo razmišljanja o slabih odnosih, o finančnih težavah in podobnih smeteh. Svoje možgane bi morali strogo zastražiti pred vsako negativno mislijo. Saj si vendar ne želimo naše glave polne smeti, kajne? Nekje sem prebrala, da depresija kaže na to, da smo v preteklosti, tesnoba v prihodnosti, mir pa na to, da smo prisotni v sedanjosti. Dober opomnik in odnašalec smeti je dnevnik hvaležnosti. Na koncu dneva mu lahko skupaj z vašimi otroci posvetite nekaj časa in se pogovorite o tem, kaj je bilo na ta dan v vaših življenjih krasnega, kaj ste se naučili in česa ste bili še posebej veseli. Prilagam tudi preprosto meditacijo, ki spodbuja hvaležnost in zadovoljstvo pri otrocih.

Zapri oči in se umiri. Globoko vdihni in izdihni. Dihaj počasi in globoko. Še en vdih in izdih.hvaležnost

Sedaj pomisli na vse stvari v tvojem življenju za katere si hvaležen. Pomisli na tvoj dom, kjer je toplo in varno, na ljudi v tvojem življenju, ki jih imaš rad. Pomisli, kako srečen si, da lahko ješ  dobro hrano. Nekaj časa ostani pri the mislih in tiho pri sebi reči hvala. Sedaj pomisli na vse to, kar imaš in kako srečen si, ker imaš čista, lepa oblačila in igrače. Pomisli na tvojo najljubšo igračo in občuti hvaležnost in veselje, ker jo imaš. Sedaj pomisli na tvoje prijatelje in ljudi, ki te spravljajo v dobro voljo in se s tabo igrajo. Občuti, kako se smeješ znotraj sebe, ko pomisliš na svoje prijatelje in na to, kako srečen si, da jih imaš. Ostani še nekaj trenutkov v tem občutku razmisli o vseh posebnih trenutkih in dogodivščinah in izkušnjah, ki si jih imel v zadnjem času. Kje si bil in ti je bilo zelo všeč? Kaj si tam počel, da te je tako zelo osrečilo? Ostani sproščen in hvaležen za to, da imaš tako srečo, da si lahko vse to doživel. Ko sediš še malo v tišini, in zelo sproščeno občuti hvaležnost. Občuti zelo topel občutek hvaležnosti, kit e objame kot mehka oddeja. Nežno nadaljuj z globokimi vdihi in izdihi, medtem ko se počutiš srečnega.

Opazuj, kako dolgo lahko zadržiš ta občutek. Take in podobne meditacije so tudi del naših delavnic, kamor se lahko prijavite že danes in vaši malčki na uvodni urici brezplačno preizkusjo kako potekajo in kaj vse počnemo.

Se vidimo!

Loading Facebook Comments ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja