Splošni pogoji in pravila spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si:

Pomembno opozorilo:

Ob registraciji se uporabnik zavezuje, da se strinja z vsem splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin te spletne strani in naših storitev.  Vsakič, ko se prijavite na to spletno stran potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki se nanašajo v naših pravilih in pogojih uporabe in jih tudi sprejemate. Če se z našimi pogoji in pravili ne strinjate, ne smete uporabljati naših vsebin in storitev in se ne smete registrirati.

Splošni pogoji uporabe spletnih vsebin/storitev na spletni strani

 1. SPLOŠNE DOLOČBE

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletni strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si oz. ponudnikom (Sonata d.o.o.).

 1. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletne strani je Sonata d.o.o., Maroltova ulica 10, 1000 Ljubljana.

Uporabnik – ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si – je spletni portal oz. spletna stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oz. z uporabo naših storitev  se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si  in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si in v okviru Relax Kids delavnic delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si.

Čarobni otroci™ je avtorsko zaščitena blagovna znamka, ki je v lasti Anite Šerjak Koci. Blagovna znamka je zaščitena z zakonom o intelektualni lastnini. Vsakršno kršenje tega zakona (nepooblaščeno kopiranje ali uporaba teh pojmov, ki so definirani kot blagovna znamka) rešuje pooblaščeno sodišče.

 1. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop


Dostop do spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oz. katerega koli dela spletne strani in funkcionalnosti, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba 


Obisk spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Na spletni www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si si registrirani obiskovalci lahko ogledate vsebine, ki jih ponudnik ponuja registriranim uporabnikom brezplačno. Neregistriranim obiskovalcem spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si je ogled naših interaktivnih vsebin onemogočen. Za ogled in uporabo naših interaktivnih vsebin se mora uporabnik registrirati. Z registracijo in nato vsakič z prijavo na spletni strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si se uporabnik avtomatično strinja z vsemi pogoji in pravili, ki jih določajo ‘Splošni pogoji in pravila’ spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si.

Uporaba spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si  je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Sonata d.o.o., ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portal.

S tem, ko ste pristali na spoštovanje ‘Splošnih pravil in pogojev spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si,izrecno pristajate, da ne boste:

 • uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega.
 • se sklicevali na poslovno povezavo s spletno stranjo www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si oz. ponudnikom
 • registrirali drugo osebo (registracija drugih oseb ni dovoljena za kar jamčite s polno odškodninsko odgovornostjo in nase prevzemate pasivno legitimacijo v primeru spora).
 • uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene
 • nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini

Prijava in registracija

 Nekateri deli te spletne strani so omejeni le na registrirane. Registrirate se le enkrat, pri čemer je vase uporabniško ime vaš elektronski naslov, geslo pa si izberete sami. Ob potrditvi in uspešni registraciji se strinjate s ‘Pravili in pogoji spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si’. Registrirati se je potrebno le enkrat, vedno naslednjič pa v polje ‘PRIJAVA’ vpišete vase uporabniško ime (registriran elektronski naslov) ter vaše geslo. S tem dobite dostop do naših interaktivnih vsebin. Z registracijo in prijavo se strinjate, da se ne boste prijavili ali poskusili vstopiti na našo spletno stran pod tujim uporabniškim imenom. Z vstopom na spletno stran www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si potrjujete, da ste s temi splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate in da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Ti pogoji uporabe veljajo za celotno spletno stran www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si. Z registracijo na naši spletni strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo naša redna in občasna elektronska obvestila, reklame ipd. Na naši spletni strani se s registracijo in prijavo strinjate, da boste prejemali naše redne novice, obvestila in reklame. Vse naše novice, so brezplačne. Pogoj je le, da ste na naši spletni strani registriran uporabnik. Vse naše interaktivne vsebine so brezplačne. Kadarkoli se lahko odjavite od naših interaktivnih vsebin z klikom na besedo ‘odjava’ spodaj v elektronski pošti, ki jo boste prejeli od nas. Lahko pa nam na naslov info@carobni-otroci.si pošljete sporočilo z besedo ‘odjava’ in elektronski naslov s katerega ste poslali sporočilo z besedo ‘odjava’ bomo izbrisali iz baze naših registriranih uporabnikov.

Varovanje osebnih podatkov


Ponudnik www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si (Sonata d.o.o.) se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot so e-poštni naslov in osebno ime. Ponudnik nima dostopa do gesla, ki ga uporabnik izbere in mora tako uporabnik ob izgubi gesla sam kreirati novo geslo sledeč navodilom.

Osebni podati, ki jih zbira ponudnik, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Čarobni otroci – Politika zaščite otrok
Verjamemo, da ima vsak otrok, ne glede na starost ob vsakem času in v vseh okoliščinah pravico, da se počuti varnega in zaščitenega pred vsako situacijo, ki bi ga lahko fizično ali psihološko poškodovala.

Zato:

 • Hranimo evidenco treh oseb in njihovih telefonskih številk vsakega otroka, ki ga imamo v skupini za slik v sili
 • Z vsakim otrokom ravnamo spoštljivo
 • Ne pozabimo, da so nekatera vprašanja zaupna
 • Se trudimo zagotavljati zgled, ki bi želeli, da ga sledijo
 • Spoštujemo otrokovo pravico do zasebnosti
 • Spodbujamo otroke, da spoštujejo in skrbijo za druge
 • Ukrepamo takoj, da ustavimo vsako neprimerno verbalno ali fizično vedenje
 • Poskrbimo, da starši ali skrbniki odpeljejo otroke po končanih delavnicah
 • V vsakem primeru posredujemo in nikakor ne raziskujemo kakršenkoli sum o zlorabi. Če otrok nekaj pove, zapišemo in ga ne sprašujemo nadaljnih vprašanj, pač pa posredujemo ugotovitve pristojnim organom.

V primeru, da otroka ne bi prišli iskat starši ali navedeni skrbniki, kličemo enega od treh klicev v sili. Če ni odziva, kontaktiramo pristojne organe in se ravnamo po njihovih navodilih.

Povezava na  druge spletne strani

Nekatere povezave spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si vodijo na druge spletne strani, ki jih Sonata d.o.o. ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov upravljalec in katera veljajo za te zunanje spletne strani.

Izključitev jamstva


Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

Izključitev odgovornosti


V nobenem primeru Sonata d.o.o. oziroma njeni sodelujoči na teh spletnih straneh ter sodelujoči v okvir Čarobni otroci ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani, ter nepravilne uporabe naših storitev.

Sonata d.o.o. spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, katere najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘opozorili’;

Opozorilo: Različne oblike delavnic objavljene na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru programa Čarobni otroci izvajamo delavnice, ki v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih po svetu in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznih otrok.  Za obisk naših delavnic v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma ali so naše delavnice primerne za vašega otroka, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega) svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naših delavnicah se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Spremembe določil

Sonata d.o.o. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

Preklic vpisa na spletno stran / Izpis


V kolikor želite preklicati registracijo na spletno stran in prejemanje kakršnih koli elektronskih sporočil, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki se nahaja v vsakem sporočilu.

Vsi uporabniki spletne strani so sami odgovorni za svoj lastni izpis.

Izjava o odgovornosti pri vpisu


Spletna stran striktno uporablja »double opt-in« princip pridobivanja in vpisovanja uporabnikov, oz. metodo z dvojnim vpisom in preverjanjem. To pomeni, da elektronski naslov, s katerim se obiskovalec vpiše, preverimo tako, da mu na njegov elektronski naslov samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero je potrebno klikniti, da se vpis potrdi in dokončno izvede.

To preprečuje, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug, kot vi sami, oziroma kdorkoli, ki nima dostopa do vašega elektronskega naslova.

Kljub vsem varovalom pa lahko katerikoli spletni uporabnik v obrazec za vpis vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnološko nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji, zato Sonata d.o.o.,  zavrača vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronski sporočil, razen če boste vpis potrdili.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe


Spletno stran www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki spletne strani www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran).

Povezave na spletno stran www.carobni-otroci.si in www.carobniotroci.si (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

Zasebnost in osebni podatki


Odgovorni ste za vse aktivnosti, opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa, zato je priporočljivo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena/gesla. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, morate o tem nemudoma obvestiti podjetje Sonata d.o.o., ki ne odgovarja za kakršno koli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega računa ali gesla.

Uporaba piškotkov

Spletna stran pod vrhnjo domeno carobni-otroci.si uporablja za svoje normalno delovanje piškotke (opis piškotkov je naveden spodaj). Če se s tem strinjate, vas prosimo, da to potrdite s klikom na zeleni gumb “Da, sprejmem” v spodnjem delu ekrana. Če se s piškotki ne strinjate, vas prosimo, da zapustite spletne strani pod vrhnjo domeno carobni-otroci.si.

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij in dostopa do informacij, shranjenih v računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, običajno pa so namenjene izboljšanju uporabniške izkušnje.

Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

 1. Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupi, varnost …).

 1. Izkustveni piškotki

Ti piškotki zbirajo podatke o vedenju uporabnikov na določeni spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani uporabniki obiskujejo najpogosteje …). Ti piškotki ne zbirajo informacij, prek katerih bi lahko identificirali uporabnika.

 1. Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo …) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko sledijo vašim dejanjem na spletni strani.

 1. Oglasni piškotki

Te piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani), ko vam želijo prikazati bolj ciljane oglase, omejiti ponavljanje oglasov ali izmeriti učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko sledijo vašim dejanjem v spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločite sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite svojo prepoznavnost v spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. Če želite več informacij o zmožnostih posameznih brskalnikov, si oglejte nastavitve v svojem izbranem brskalniku. Za več informacij v zvezi s piškotki, ki delujejo na spletnih straneh pod vrhnjo domeno carobni-otroci.si, smo vam na voljo preko elektronske pošte.

Končna določba


Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.