Preprosto in enostavno
marec 23, 2016
Skrivnostni angeli
marec 23, 2016
Prikaži vse

Zamislite si sebe srečne!

na-plaziRaziskava pravi, da so ljudje, ki hodijo v naravo srečnejši…ugodno pa vpliva tudi na naše zdravje. Strokovnjaki priporočajo živila bogata z Vitaminom C, pa vendar je sprehod v naravi lahko še bolj učinkovit. Preganjanje stresa je ključno za preventivo…

Danes vam poklanjamo brezplačno vizualizacijo, ki jo lahko izvajate doma s svojim otrokom tudi vi, če želite. V ozadju pa lahko predvajate sproščujočo glasbo šumenja valov.

Za mrzle zimske dni, ko nam misli rade malo zaidejo v tople kraje…

Zapri oči in se umiri. Predstavljaj si, da ležiš na plaži. Občuti topel pesek pod tvojim telesom.

Lahko slišiš valove morja, ki se sprehajajo sem in tja. Sedaj pa zelo nežno sprosti vsak del svojega telesa. Začni z nogami. Naj se tvoji prstki popolnoma sprostijo in postanejo čisto mehki. Naj gre ta občutek nežno skozi tvoje noge. Občuti, kako vsa napetost iz tvojih nog odhaja, noge pa postajajo sproščene in mehke. Narahlo stisni mišice v trebuščku in ga popolnoma sprosti.

Raztegni svoj hrbet tako daleč kot lahko in ga sprosti. Ali čutiš, kako se tvoje telo pogreza v pesek? Sedaj dovoli svojemu vratu in ramam da postanejo mehki in odplakni vso napetost stran. Stisni svoje roke tako močno kot lahko in spusti napetost ven. Dovoli svojim rokam, da se pogreznejo v pesek. Stisni svoje prstke v trdno pest in jih počasi razpri in jih položi, da bodo počivali na zlatem pesku. Skrči svoj obraz in spusti, da odide vsa napetost.

Sprosti celotno glavo: sprosti svoje oči, ušesa, lička, čelo. Postani popolnoma miren in sproščen. Občuti toploto sonca na tvojem obrazu in telesu, medtem ko se ugrezaš v prijetno topel pesek. Ostani tako nekaj trenutkov in uživaj v občutku popolne sprostitve.

Še več naših sprostitvenih vizualizacij pa lahko najdete tukaj.

Sproščen in zdrav prehod v mrzle decembrske dni vam želim!

Loading Facebook Comments ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja