Za zdrave in srečne otroke
marec 23, 2016
S partnerjem sva se oddaljila, kaj sedaj?
marec 25, 2016
Prikaži vse

Drevo težav

Ah, ti napeti časi… Včasih ima človek občutek, da tudi prostora za en velik vdih nima več. Kam je šla vsa dobra volja, smeh, sproščenost? Zakaj vse tako napeto? Zato,ker ‘mora’ biti tako? Ne, ni potrebno. Čas je, da se vpraša vsak pri sebi, kaj je najbolj pomembno v njegovem življenju, kaj ga pelje naprej k novim zmagam naproti in kaj ga z vso silo zadržuje nazaj. Naučimo se odložiti ta brezvezni balast iz svojih ramen vsaj za čez noč, mogoče ga bo zjutraj manj….

Tole je ena simpatična pravljica, ki jo lahko preberete vašim otrokom, lahko tudi odraslim ‘otrokom’, mogoče jih spodbudite, da naredijo, posadijo ali vrba-drevopa najdejo svoje drevo težave.

Nekoč je živel gospod Lado, ki je imel zelo veliko težav pri delu. Nekega dne mu je najprej počila guma, potem eno uro ni mogel delati zaradi tega, nato je odpovedala njegova električna žaga, na koncu dneva pa se mu je pokvaril še avto.Prijatelj ga je odpeljal domov. Sedel je v tišini, čemeren in poln skrbi. Ko je prišel do vhodnih vrat je za trenutek obstal pred majhnim drevesom in se pričel dotikati konic vej z obema rokama. Ko je vstopil v hišo, se je zdelo, kot da se je spremenil v neko drugo osebo. Nasmehnil se je in smeje objel svoja dva majhna otroka ter poljubil ženo.Kasneje ga je prijatelj vprašal, zakaj se je dotaknil drevesa preden je šel v hišo. ”Oh to je moje drevo težav” je odvrnil. Vem, da ne morem preprečiti vseh težav na delu, ampak nekaj je zagotovo, težave ne sodijo v hišo z ženo in otroci. Zato jih obesim na drevo vsakič ko pridem domov in zjutraj, ko odhajam, jih spet vzamem s sabo. ”Najbolj smešno je to” se je nasmehnil ”ko sem zjutraj prišel ven, da bi jih vzel spet s sabo, jih ni bilo niti približno toliko, kolikor sem jih zvečer obesil nanj.”

Kam pa vi obešate svoje težave?

Loading Facebook Comments ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja