Čarobna mama

8-mesečni program za mame, ki ste odločene zaživeti umirjeno in sočutno starševstvo ter

svojim otrokom omogočiti samozavestnejše otroštvo brez strahov.

Čas je, da se mame spravimo v red!

Morda ste končno spoznali, da ne želite preživeti preostanka svojega življenja na način, kot ga živite sedaj. V stalni pripravljenosti, da nekomu ugodite, v neprestanem strahu, da se vaš otrok v trgovini meče po tleh, se vam upira in zvija, ko želite omiliti kričanje. Občutek otroka je jasno izražen (na neverbalen način) in starši ga tudi jasno čutimo, precep okolice pa ima zaradi verbalne komunikacije največkrat večjo težo. Na žalost.

Ste se kdaj vprašali, kaj se v teh kritičnih trenutkih dogaja v vašem otroku? Novodobni otroci ne prenašajo avtoritete in strahov, kar se pokaže najpogosteje pri treh letih, ne pomeni pa, da niso spoštljivi. Najpomembnejši je tukaj notranji konflikt, ki se prenaša neposredno na otroke. Otroci ga čutijo. Občutek ni njihov. Povzroča strah in krč. Še huje, nihče jim ni povedal kaj s tem početi. Zato ga ti mali geniji (upravičeno tako pozvani) "primejo v roke, vsaj podvojijo in ga staršem v obliki vedenja vržejo nazaj kot bumerang".

Zakaj tako? Ker ga ne zmorejo staršem opisati, zato! Sedaj si predstavljajte starše, ki pred tem niso zmogli ene enote tega krča pretvoriti v veselje, v naslednjem kadru, ko prejmejo dvojno dozo tega občutka nazaj. Jasno je, da postanejo še bolj panični, prestrašeni, v krču. Kako otroci to navržejo nazaj? V obliki vedenja. In od tod strah staršev pred otroci!

Če svojemu otroku sedaj ne boste zmogli predati tega kar resnično potrebuje, ne pričakujte da bo čez deset, petnajst let, probleme reševal z vami! Na svetu niste zato, da ugajate drugim, da vas skrbi, kaj si drugi mislijo o vas in da se nikdar ne postavite zase? Z novim razumskim dojemanjem dogajanja vas in vašega otroka, v 8 mesecih zmorete preoblikovati svoje odzive in ustvariti takojšnje rešitve vsak problem!

Anita Šerjak Koci

avtorica programa Čarobna mama

TO SILNO TEORIJO, LAHKO BREZ DRAME SPRAVIMO V ŽIVLJENJE!

baby-164897_1280

12 tednov globoke preobrazbe!

Ne bomo vas učili komplicirati! Na življenjsko praktičen način vam bomo približali, kako delujejo vaši otroci – v tem času in kako jim lahko vi pri tem resnično pomagate. Modrosti naših prednikov, so temelj naše kulture in so vsekakor vredne spoštovanja, pa vendar so nekateri pristopi dokazano škodljivi pravilnemu čustvenemu razvoju novodobnih otrok. Pomembno v tem času je da naši otroci, delujejo na svoji lastni frekvenci, ki ni primerljiva z vibracijo nas staršev, še manj pa z vibracijo starih staršev.

Vzgoja se resda dogaja sama od sebe, a ne pozabimo, da so otroci najboljši opazovalci! Naše popačene percepcije, o tem kaj je prav in kaj narobe, nas lahko vedejo v prepričanje o pravem delovanju, dejanja otrok pa kričijo drugače. Tu trčimo sami s sabo, ker so otroci v trenutku izzivov odraz našega notranjega dogajanja, ki si ga morda ne zmoremo priznati.

8 mesecev boste torej del mojih, naših poti. S svojimi razmišljanji vas bom vodila do spoznavanja sebe, pripravili si bomo načrt krepitve vaše notranje moči, ki jo potrebujete vi in posledično predvsem vaši otroci. Predvsem vam bom pokazala veliko konkretnih strokovnih prijemov, s katerimi si boste pot olajšali in skrajšali in spremljala vaše prve poskuse, ko boste teorijo spravljali v prakso.

8 mesečni program, ki spreminja življenja družin!

Situacija, ko se otrok v trgovini vrže po tleh je enako lahkotna in sočutno rešljiva, če poznamo ozadje in proces.

Zato vas ne bomo učili absolutne resnice, ampak univerzalnih razumevanj, ki vam bodo omogočili pristop po meri vas in vašega otroka.

'Sedaj vem kdo sem in kaj želim. Vem kaj se dogaja z mojim otrokom medtem, ko kriči. Ker imam končno rešitev se ob tem ne počutim obupno, ampak rešujem sproti in sem pri tem končno uspešna! Hvala! (Sara iz Ljubljane)

Pred tem sem poslušala kopico nasvetov iz okolice, za katere ti sicer praviš, da so dobronamerni. Sedaj slišim svojega otroka. Tako vesoljsko daleč se mi je zdela ta teorija na začetku in tako preprosto lepo je, ko uspem rešiti izzive vsak dan posebej! Zares si mi približala vesolje in tisto rumeno barvo iz tuša, ki jo moj otrok tako rad uporablja. (Teja iz Dolenjske)

Moj otrok je bolj miren zaradi mene. Končno! (Tina iz Ljubljane)

Ko sem poslušala predstavitev, sem si mislila: ''Punca si je zastavila malenkost preširoko. Iz čiste radovednosti grem poskusiti, kako bo to izpeljala, ker me resnično zanima kje se ji bo zataknilo.'' Do konca sem iskala napako in pri tem nevede spreminjala svoje navade. Super si, ker odlično krmiliš med skeptiki kot sem sama! (Špela)

Kakšen rezultat lahko pričakujete?

 čarobna mama je mojstrica umirjanja

 čarobna mama se močno zaveda svojega potenciala

 čarobna mama je prizemljena in točno ve, kaj počne

 čarobna mama uspešneje premaguje izzive življenja

 čarobna mama je boljša mama in boljša partnerka

VSEBINA PROGRAMA

Kdo sem jaz in kaj želim v resnici?

Program je zasnovan celostno. To pomeni, da so vaje prirejene tako, da delujejo tudi za osebe, ki o svojih izzivih ne želijo ali ne zmorejo na glas spregovoriti. V tem delu se srečamo z ugotavljanjem, kako visoka oz. kako nizka je vaša osebnostna (čustvena) moč (z analizo stanja čustvene moči, ki nam pomaga skozi izzive z lahkoto ali pa ob njenem pomanjkanju s težko muko).

Izvedli bomo podroben osebnostni test, ki vam bo pokazal kdo ste in kaj je tisto, ki vas v življenju polni in vaš prazni rezervoar energije. Tiste mame, ki izvajajo svoje življenjsko poslanstvo skozi poklic imajo v življenju malo lažjo nalogo ostati močne. Tiste, ki to izvajajo s pomočjo svojega hobija, pa ob vstopu v materinsko vlogo pogosto trčijo, saj najprej odpade prav hobi. In če tega ne nadomestimo s primerno aktivnostjo, si bomo sicer po nasvetu okolice ”vzele čas zase”, vendar bomo ob tem enako ali bolj izčrpane, če ta ”čas zase” ne bo po meri naše osebnosti.

Stran z nalepkami, ki nas označujejo

Ko se pričnemo besed s katerimi se opisujemo sami ali pa smo jih samo ponotranjili, tudi zavedati nam to doda moč, da jih lahko odvržemo, če tako izberemo. Te nalepke so lahko zelo uporabne seveda, ko se odločamo za reakcije na dane situacije, vendar pa so lahko tudi zelo omejujoče. Konkretne vaje odprave negativnih nalepk nam pomagajo spremeniti svojo samopodobo na zabaven način.

Lahkotno nad težavne odnose

Kako odnose reševati brez potrebe po dejanski fizični komunikaciji s posamezniki? Kako se rešiti čustvenih vampirjev in v odnose vpeljati balans. Kako doseči, da nas zamere v posameznih odnosih ne bodo zaznamovale. Kako doseči stanje, da smo zmožni pravega sočustvovanja ne sotrpljenja. Sočustvovanje z otroki pomeni trezno oceniti situacijo in mirno in ljubeče podati pomoč, ki jo v danem trenutku najbolj zmoremo. Sotrpljenje tega ne omogoča, ker nas podoživljanje dogodkov paralizira in ne zmoremo niti osnovne pomoči svojemu otroku.

Osnovni telesni sistemi

Kako je sestavljen naš telesni sistem?  Kako med seboj posamezni deli sodelujejo ali pa ne? Kje smo močnejši? Kako naše šibkejše strani ojačati da bodo močnejše lažje paradirale zmagi naproti.

Osnove aromaterapije in prehrane pri novodobnih otrocih

Pozabljamo na intolerance, ki so pogosto zahrbtnejše od alergij. Naučili se jih boste prepoznati,  kot pravi  profesionalci. Izvedli bomo trening testiranja podpornih in škodujočih živil za vsakogar ter se posvetili celostnemu pristopu k prehranjevanju – ni diete, ki bi veljala za vsakogar. Pomemben aspekt fizičnega in psihičnega zdravja – novodobni otroci preprosto ne prenašajo sladkorja. Kaj sedaj?

Napredni telesni sistemi

Razumevanje ozadja izzivov vedno olajša reševanje. Podrobno posvetimo našemu programu dela. NE samo tega, kako se otroke spravi v balans in zvečer po najhitrejši poti spat in kako se mu pomaga, ko pride do težav, ampak tudi to, kako se lahko s pomočjo te metode določi, ”diagnosticira” otroka tako celostno, da znamo sami najti vzrok vedenja, bolezenskih stanj ali pa hujših ponavljajočih se diagnoz. Gre se za to, da pristop zdravljenja simptomov ne glede na izziv v življenju ne prinaša dolgoročne rešitve, zato je treba znati poiskati vzrok. Preprečite napredek čustvenih stanj v bolezenske simptome.

Praktično do umirjenega otroka

Zakaj bi to počeli sami? Zato, ker bodo rešitve veliko hitrejše. Ker vam to znanje pripada. Ker ni potrebno, da ste celo življenje odvisni od zdravnikovi, terapevtov in mnenj drugih. Čas je da to silno znanost osvojite in se z družino posvečate več časa igri in zabavi kot pa reševanju izzivov. Brez osnovnega znanja je harmonija v družini predana v roke drugih. Vendar zakaj, če je pa družina vaša in vi sami lahko soustvarjate harmonijo?

Otroci vibrirajo na veliko višji nihajni frekvenci kot odrasli in znake stresa neugodja in izzivov, ki prihajajo na svoj najboljši možni način kažejo ž veliko preje, kot do same diagnoze pride. Na nas je, da to prepoznamo s triki, ki obvozijo intelekt in iz podzavesti enostavno na dan prikažejo jasne znake, ki pokažejo posamezne vzroke.

Novodobni otroci

Kdo so in kako funkcionirajo? Kako si lahko našo staro programsko opremo vrednost posodobimo na frekvenco novodobnih otrok, da bomo ta mala inteligentna bitja sploh lahko razumeli.  Bi radi priplezali na nihajno frekvenco vaših otrok? Kako se boste počutili, ko boste spremljali svojega otroka, kako sproščeno uživa življenje? Kako se boste počutili ko boste opazovali kako mu raste samospoštovanje? Mnogi starši želijo na vsak način za svoje otroke ustvariti popolno otroštvo in jih zaščititi pred krutim svetom. Dovolimo otrokom da te življenjske spretnosti pridobijo sami in ne počnimo to namesto njih ampak njim za vzgled.

Skozi igro do popolnega balansa

Ta del je namenjeni igri. Ja prav ste prebrali. Igrali se boste. Skozi posebej izdelane vaje boste z razumevanjem procesov o ozadju naučili sebe prepoznavanja pravih vzrokov težav in otroke preprostih načinov kako se spraviti v red, tudi ko staršev ni poleg, da bi pomagali. Vaje so sila preproste, za njimi pa se skriva cela znanost. Otroci so v tem mojstri, odrasli moramo za tovrstno mojstrstvo dodatno trenirati.

Sprememba vedenja je mogoča

Preprosto je potrebno narediti obvoz mimo intelekta Šli bomo nad tri najbolj pogosta negativna čustva, ki naravnost paralizirajo. Strahci. Predstavljajte si učinkovito preživet čas z vašim malčkom z igricami, ki preverjeno odpravljajo strahove. Med igranjem spotoma rešite še problem, ki straši vašega otroka. Jeza in posledično izpadi besa je čustvo, ki ni zanemarljivo in ob neprimernem postopanju lahko obvladuje celotno družino. Kako postopati tako, da ne bomo preostri in ne premili. Ravno prav, da se otrok zave svojih dejanj in postane sposoben razsoditi kaj je boljše vedenje v takšnih situacijah, ko se pripetijo spet prihodnjič.

Žalost in proces žalovanja se odvija skoraj vsak dan tudi pri otroku, pa tega velikokrat sploh ne vemo. Kako prepoznati ta dogodek in mu pri tem ustrezno pomagati. Poleg fizične smrti, ki je najbolj očiten sprožilec žalovanja je še veliko ostalih dogodkov, ki potrebujejo tovrstni pristop. Prepoznajte te situacije.

Kako odkriti čarobne potenciale vaših otrok

Povej mi kaj si rad počel kot otrok in povem vam kaj je vaš talent. Ste vedeli, da obstajajo testi, s pomočjo katerih lahko odkrijemo največji potencial vašega otroka? Ste vedeli kaj so glavni znaki, ki kažejo na posamezni možni potencial in kako jih prepoznati? Poiščimo jih skupaj. Naj prejme prave smernice vsak otrok takrat, ko to najbolj potrebuje.

7 različnih tehnik, ker smo različni in v različnih obdobjih

V tretjem delu spoznano več različnih tehnik zase. Sprehodile se bomo od šolske medicine, šolske psihologije pa vse do popolnoma spiritualnih tehnik. Zakaj tako široko? Ker smo ljudje različni. Najprej zato, ker ima vsak od nas drugačen karakter. Ker ima vsaka družina svojo dinamiko. In ker so otroci zadnji na tem svetu, ki jih je mogoče spraviti v neke splošne tabele osebnostnih določb. Na način ”NA SPLOŠNO” pač ne gre več.

Različni ljudje potrebujemo različne pristope. Še več. V različnih obdobjih potrebujemo različni ljudje še bolj različne pristope. Zato nam ozkoglednost žal več ne pride prav. Če bi učila absolutno resnico bi z zares dobrimi komunikacijskimi veščinami še vedno zajela le četrtino populacije. Zato je zares čas za celostni širši pristop.

Preverjena načela in strategije

ZAKAJ VAM BO TA PROGRAM OMOGOČIL BOLJŠI VSAKDAN?

  ker so v njem zajeta vsa področja našega bitja in upoštevane vse zakonitosti povezav med telesom, umom in duhom

   ker je zasnovan na podlagi stoletnih dognanj in zakonitosti delovanja sveta, v povezavi z mislimi in naravnanostjo ter najmodernejšimi dognanji kvantne fizike, medicine in psihologije - interdisciplinarnost je naša prednost.

  ker se lotimo svoje zavesti in podzavesti na enostaven način.  Z malimi koraki tako skoraj nevedoč pridemo do rezultatov.

Nevroznanost dokazuje, da na otroke ne moremo vplivati na pozitiven način, dokler z njimi na navežemo stika. Povezanost in dober stik, ustvarjata občutek varnosti.

ZAKAJ ŽELITE BITI DEL PROGRAMA?

Pridružite se tistim, ki so s pomočjo tega programa vzeli družinsko življenje v svoje roke in z jasnimi,

sočutnimi potezami zacveteli na starševskem in partnerskem področju.

 Zato, ker boste z zares širokim znanjem lahko prešli vse izzive!

 Zato, ker boste svojega otroka končno razumeli tudi skozi problematično vedenje

Zato, da boste znali ločiti med fazami odraščanja in problemi, ki potrebujejo vašo pomoč!

Zato, da boste končno imeli nekaj časa zase v življenju, ki bo vsebovalo harmonijo.

In na koncu zato drage mame, ker nam vsem pripada to srečno materinstvo – ker to je misija.

IZKORISTITE UGODNOST OB ENKRATNEM PLAČILU!

Kotizacija za delavnico znaša ob enkratnem plačilu

499,99 €

Investicija se lahko poravna tudi na 8 mesečnih obrokov po 69,37 €. Zagotovite si svoj sedež že zdaj, saj je število udeležencev omejeno!

Celoten program je sestavljen iz 16 tedenskih dvournih delavnic v živo in obsežno količino konkretnih vaj za otroke in odrasle!

Program se izvaja v Ljubljani ob ponedeljkih
dvakrat mesečno popoldan od 17h-19h
in skupno traja kar 8 mesecev.

Pričetek naslednjega tečaja: 17.9.2018
Vprašajte za preostale informacije na

info@carobni-otroci.si
ali
041 47 77 66

Možnosti plačila

Za celoten program lahko plačate enkratno (499,99€) ali pa na 8 mesečnih obrokov (8x 69,37€)! Za prijavo pokličite 041 47 77 66